0.00 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe Dow Jones-analyse

Terug

De Dow Jones Industrial Average Index (afgekort: Dow Jones) is de oudste Amerikaanse aandelenindex met 30 grote ondernemingen zoals Apple, Coca Cola, Visa en Microsoft. Iedere 3 maanden analyseren wij de status van deze belangrijke Amerikaanse beursindex. Wat wordt de vermoedelijke richting van de beurs? Welke aandelen binnen de index bieden de meeste kansen? Zijn Amerikaanse aandelen over- of ondergewaardeerd?

Via de Golden Crosses beleggingsmethode laten wij in 5 stappen zien hoe wij gefundeerd op bovenstaande vragen een antwoord geven.

De Amerikaanse Dow Jones index vestigt al maanden vrijwel wekelijks een nieuwe recordstand. De laatste relatief grotere dip vond plaats in oktober 2020. Momenteel bevinden zich maar liefst 25 van de 30 bedrijven in een golden cross-fase. De beurstrend is dus zeer sterk, er is geen wolkje aan de lucht. Echter, de waarderingsmaatstaf van Amerikaanse aandelen is maar liefst 121% overgewaardeerd!

Het is niet alleen de coronapandemie die de economie ontregelt, een wellicht nog grotere verstoring is het voortslepende handelsconflict met de Chinezen. De strijd tussen de twee grootmachten resulteert in ernstige verstoringen in zowel de productie als logistieke ketens. De Amerikaanse economie heeft voortdurend extra monetaire en fiscale stimulansen nodig om overeind te blijven. Ook de Buffett-indicator, genoemd naar de bekende investeerder Warren Buffett, geeft aan dat de aandelen waarderingen extreem hoog zijn. Waar gaat dit sprookje eindigen?

Bent u benieuwd hoe wij momenteel de kansen inschatten van de Amerikaanse beurs en hoe het ervoor staat met 30 Amerikaanse ondernemingen? Klik dan op onderstaande afbeelding.

   


NIEUWS

Twitter