6.81 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Podcast 'Geen bezit, wel gelukkig'

Terug

Zaterdag 23 januari was Marco Knulst te gast bij de podcast “Romany vraagt” van Romany van der Moezel. Het centrale thema van deze podcast is de voorgeschiedenis van 'The Great Reset' en het historische moment waar de maatschappij zich nu in bevindt.

In deze podcast worden grote thema’s als geopolitiek en economie, sociologie en ons huidige financiële systeem gekoppeld. De maatschappij bevindt zich momenteel in een spannende fase die vraagt om verandering. Maar waarbij verkeerde beslissingen een ontwrichtende uitwerking kunnen hebben, zowel binnen landsgrenzen als daarbuiten. Het huidige kantelpunt gaat ook gepaard met een verandering van ons financiële systeem. En daarmee tevens met de waarde van uw vermogen.
 
Het World Economic Forum heeft het over: 'you will own nothing and you’ll be happy', ook wel bekend als ‘A Great Reset’,
Het Internationaal Monetair Fonds praat over ‘A new Bretton Woods moment’,
De Wereldbank vraagt aandacht voor ‘Debt Relief’ en
De Verenigde Naties zet prominent ‘Climate Change’ op haar agenda.

Het lijken losstaande programma’s van deze supranationale instanties maar dit zijn het niet. Zij zijn innig verweven met elkaar en gaan een grote invloed hebben op het dagelijkse leven van de wereldburgers en hun bezit en vermogen. De regeringsleiders, centrale bankiers, captains of industry en andere geleerden delen deze visie onder de noemer: ‘Build Back Better’.

Gaat het kapitalistische model zijn laatste fase in? Krijgt Klaus Schwab, voorzitter van het World Economic Forum, de rest van de (regerings)leiders mee richting Stakeholder Capitalism. De 4de industriële revolutie vraagt om een verandering van de inrichting van de mondiale samenleving. Wat zijn mogelijke consequenties en hoe kunt u zich hierop voorbereiden? Dit alles wordt toegelicht in de Podcast ‘Geen bezit, wel gelukkig’. Klik op onderstaande afbeelding om deze te beluisteren.

“History Doesn't Repeat Itself, but It Often Rhymes” – Mark Twain.

In deel 2 zullen wij dieper ingaan op Bitcoin, Central Bank Digital Currency en de consequenties voor de Euro, US dollar en Chinese Renminbi. En nog veel meer, want alles hangt met elkaar samen.

Wilt u meer weten over de visie van Golden Crosses? Bel of mail ons gerust. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06-138 217 82 en via e-mail info@goldencrosses.nl

 


AGENDA

 • 17 mei 2021 online

  Webinar "Geld (r)evolutie, de strijd om de wereldmacht' Deel 1: het verleden

  Lees meer
 • 18 mei 2021 Online

  Webinar 'De kracht van dividend'

  Lees meer
 • 31 mei 2021 online

  Webinar "Geld (r)evolutie, de strijd om de wereldmacht' Deel 2: het heden

  Lees meer
 • 14 juni 2021 online

  Webinar "Geld (r)evolutie, de strijd om de wereldmacht' Deel 3: de toekomst

  Lees meer
 • 5 oktober 2021 online

  Cursus beleggen | Module 1: Macro-economie. Inschrijving geopend

  Lees meer
 • Alles weergeven

NIEUWS

 • 15 mei 2021

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 7 mei 2021

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 28 april 2021

  Webinar 'Geld (r)evolutie, de strijd om de wereldmacht'

  Lees meer
 • 28 april 2021

  Cursus beleggen 'Geld & Effecten'

  Lees meer
 • 14 april 2021

  Beide Podcasts van Golden Crosses goed beluisterd

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter