-1.98 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

“Geld (r)evolutie”

De strijd om de wereldmacht


“Geld (r)evolutie” is een intrigerende lezing over de diep verborgen verbanden tussen ons financiële systeem en belangrijke mondiale gebeurtenissen.Henry Ford, oprichter van het Ford autoconcern, sprak in 1920 de legendarische woorden: “het is maar goed dat gewone burgers ons bank- en financiële systeem niet begrijpen. Want deden zij dat wel, dan zou er direct een revolutie uitbreken”.
Wij laten u zien wat Henry Ford waarschijnlijk heeft bedoeld met deze quote.

De lezing “Geld (r)evolutie, de strijd om de wereldmacht” is een boeiend verhaal waarin wordt aangetoond dat grote gebeurtenissen in onze geschiedenis elke keer gepaard gaan met een majeure verandering in ons financiële systeem. Vanuit het perspectief van de geschiedenis nemen wij u mee naar het heden. En hoewel de toekomst niet valt te voorspellen, is een persoon met kennis en ervaring beter voorbereid. Dit onder het mom van:

Hoe meer kennis u heeft van het verleden, hoe verder u kunt kijken in de toekomst.

Op basis van boeken geschreven door Nobelprijswinnaars, vooraanstaande economen en geopolitieke analisten wordt een op feiten gebaseerd verhaal gepresenteerd waarvan de verbanden niet eerder zijn gelegd. Een verhaal over de functie van goud en de rol van olie in ons geldsysteem. Een verhaal over oorlogen en industriële revoluties. Een verhaal over intriges en bedrog. Over economische macht en te extreem doorgevoerd kapitalisme.

Sinds de twee Wereldoorlogen is Amerika de scheidsrechter in de wereld. Echter, er wordt momenteel flink aan hun stoelpoten gezaagd. Een nieuwe strijd om de wereldmacht lijkt nabij. De VS, China, Rusland en Europa binden momenteel de strijd met elkaar aan via o.a. handels- en valuta oorlogen maar ook via cyberwar. De winnaar zal een bepalende rol spelen in het nieuw te vormen financiële systeem.

In de afgelopen 200 jaar is ons financiële systeem 9 keer sterk gewijzigd. De 10de keer lijkt nabij. De aankomende veranderingen zullen wereldwijd grote gevolgen hebben op de waarde van activa en de koopkracht van ons huidige geld.

Doelgroep:
De lezing “Geld (r)evolutie”, de strijd om de wereldmacht is geschikt voor iedereen die iets wil begrijpen van de huidige tijdsgeest. Zowel geopolitiek, maar zeker ook op financieel gebied. Hoe kunt u zich (financieel) beschermen in de strijd om de wereldmacht? Deze lezing zet u aan het denken en veranderd de manier waarop u naar de huidige wereldpolitiek kijkt. Maar nog belangrijker, het geeft u inzichten die u kunt gebruiken om u te wapenen tegen de toekomst.

Duur presentatie inclusief vragen ca. 1 uur en 45 minuten

Minimaal aantal deelnemers: 15

Rabobank Utrechtse Waarden e.o. had de primeur op woensdag 7 juni 2018. Lees hieronder hun referentie:

Rabobank Utrechtse Waarden e.o.
Het team van Golden Crosses heeft een presentatie bij Rabobank Utrechtse Waarden over omwentelingen in het financiële systeem gegeven. De titel Geld (R)evolutie, de strijd om de wereldmacht, geeft duidelijk aan waar Marco Knulst je over aan het denken zet. Ik heb deze keer bewust gekozen voor een deskundige spreker van buiten onze eigen organisatie om onze klanten ook deze visie mee te kunnen geven. De presentatie en avond is bijzonder goed door de klanten en collega’s ontvangen.
Marco Ligterink
Manager Particulieren en Private Banking

Mocht u interesse hebben in onze lezing “Geld (r)evolutie, de strijd om de wereldmacht", neem dan contact met ons op. Wij garanderen u een unieke en boeiende presentatie.

 


  

AGENDA

 • 7 november 2018 Aardenburg

  Presentatie voor Beleggingsstudieclub Fortuna

  Lees meer
 • 22 november 2018 Amsterdam

  Seminar "Central Banks, New players, New regimes"

  Lees meer
 • 7 december 2018 Fijnaart

  Eindejaarsborrel MarkVliet Netwerk Notarissen

  Lees meer
 • 29 april 2019 's-Heer Abtskerke

  Presentatie Beleggingsstudieclub Nehalennia

  Lees meer
 • Alles weergeven

NIEUWS

 • 8 november 2018

  Presentatie Beleggingsstudieclub Fortuna

  Lees meer
 • 7 november 2018

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 7 november 2018

  Restaurant Onze Kerk en Golden Crosses presenteren zich voor de leden van Bedrijven Netwerk Drimmelen

  Lees meer
 • 8 oktober 2018

  NIEUWE SELECTIELIJST FONDSEN & TRACKERS

  Lees meer
 • 4 oktober 2018

  Beleggingsspel voor Bedrijven Netwerk Drimmelen (BND) op 31 oktober

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter